julgodis!
50 stycken
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Läckert på godisbordet
Ingredienser
50 g smör eller margarin1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Gör så här
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5 minuter. Tillsätt kokosen.
Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och ställ kallt i minst 1 timme. Dela därefter i bitar med en vass kniv som doppats i varmt vatten.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Häll upp smeten på ett bakplåtspapper och ställ kallt i minst 1 timme. Dela därefter i bitar med en vass kniv som doppats i varmt vatten.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på ett nytt bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Kommentarer
Trackback